Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

søndag 27. februar 2011

Nyheter fra Good Shepherd Homes











Et prosjektene vi støtter er Good Shepherd Homes i Pune. Denne organisasjonen driver utstrakt arbeid blandt gatebarn og hjemløse. Penger vi hadde med på forrige tur ble brukt til
å male alle soverom i 5 "barnehjemshus" i Talegaon og et hus for unge jenter i Malavli (kr.4300)
Barnehjemmet i Nasik fikk nye vinduer, vinduskarmer, speil og vann filter til å rense vannet med (kr.2700) Barna hadde aldri sett hele seg i store speil før. Det betyr mye for dem at de kan få oppleve hvor flotte og unike hver enkelt er. Takk til alle som ga oss denne muligheten til å gi.

Vi er stolte over å kunne fortelle at de tre prosjektene Good Shepherd Homes- Pune,
Santvana -Pune og Rescue and Restore - Chennai, nå blir støttet månedlig av faste givere til Hearts of Mercy. Dere er med på å gi barna mat, skolegang, klær og ikke minst omsorg og trygghet i hverdagen. Vi trenger flere til å gi "disse våre minste" håp for framtiden.

Gud velsigne dere! Lise

Teena


Da Teena ble 12 år drømte hun om å bli doktor. Hun var i midten av søsken flokken og var som indiske jenter flest. Onkelen til Teena hadde en forferdelig spille gjeld så derfor en dag spurte han foreldrene til Teena om han kunne ta med seg Teena på karneval, men i stedet solgte han henne for 1500 kr til en langer for å betale tilbake det han skyldte. Da onkelen kom hjem uten Teena sa han at hun hadde rømt. Etter mange år med seksuell misbruk, ble hun endelig reddet og fant veien hjem igjen. Utslitt og nedbrutt står hun på trappa en sommerdag og banker på. Det ble ikke den hjemkomsten Teena hadde lengtet etter så lenge, hennes eget kjøtt og blod skjøv henne bort av skam og ville ikke ha noe med henne å gjøre! I dag bor Teena i et hjem for ungehjemløse jenter , Project Rescue og har det fint sammen med flere andre jenter kommet fra lignende situasjoner. Håpet for fremtiden, håpet om å bli lege har igjen kommet til overflaten og gjennom slike prosjekter får jentene igjen tro på seg selv og føler en verdighet.

Når Linda og jeg var i Pune, India i mars ifjor fikk vi gleden av å besøke dette hjemmet (Project Rescue)- det satte spor og vi tenker masse på disse unge damene. Det er derfor ekstra hyggelig å vite at vår mentor og samarbeids partner Patty Bauman har startet et viktig arbeid sammen med dem. Hope´s Gate- en liten smykke fabrikk, der jentene lager smykker på bestilling å selger dem til inntekt for seg selv. Patty har akkurat startet dette prosjektet og det kommer til å bli til velsignelse for mange liv!

Dette motiverer oss til å fortsette arbeidet og tenke at det er bare å la fantasien slippe løs! Hver tanke, ide, bønn og krone gjør en forskjell !!

Hilsen Mona