Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

mandag 14. oktober 2013


Fredag ettermiddag 11.okt.


Siste kvelden i Chennai ble brukt til å besøke barnehjemmet Rescue and Restore.
Vi tok med oss mat til alle og desserten var sjokolade og kjærligheter fra Norge.
Ektemennene våre fikk nok en gang oppleve kontrastene barna kom fra- da flere av disse barna var fra slummen vi samme dag hadde vært i.

Hearts og Mercy er med på å gi disse barna mat, klær og skolegang. Vi takker dere alle som støtter oss og kan med stor glede si at vi ser at det nytter å hjelpe!

Fulle av inntrykk kan vi igjen se frem mot å komme hjem til Norge med berørte hjerter.
Mange kan tenke at vi som lever i Norge burde ha dårlig samvittighet fordi vi har det så godt- men slik ser ikke vi i Hearts of Mercy på det!

Vi tror at takknemligheten over å kunne ha det så godt gir oss muligheten til å bidra for de fattige og trengende i verden!

Hjelp oss å hjelpe!!!!!!!

May Linda, Mona og Lise

Chennai. Fredag 11. Okt.

Denne dagen fikk vi kommer tilbake til den delen av slummen som ikke ble revet av myndighetene. Vi kjente flere igjen fra tidligere besøk og det var med sorg i hjerte Mona fikk spørsmål fra et kvinne om hun kunne være så snill å ta babyen hennes.
Tenk hvilket fremtidshåp du har når du vil gi fra deg barnet ditt???

Det er vanskelig å forstå for oss, men likevel ser vi at mange av disse familiene får hjelp gjennom arbeidet Freddy og Daisy gjør- derfor er vi så takknemmelige for at Hearts of Mercy er en del av dette.



Ved utgangen av slummen kunne våre ektemenn kjøpe det de skulle trenge av verktøy og lignende- de fleste deler var frastjålet verktøy og deler fra ulike kjøretøy/motorer som ble pusset opp.- system var det jo i salgsbodene!!!!!!!







Fredag 11.okt.

Dagen startet med en rundtur forbi verdens nest lengste strand ( 1, 2 mil) der søppel og avføringen dekket meste parten av området.
Mange fiskere bor langs stranden lik slumområdene inne i byen.

Turen gikk videre til St.Thomas Katedralen. Dette er en stor Kirke som ble bygget over gravplassen til Apostelen Thomas fra Bibelen-

Da skjedde det igjen noe som vi opplever stadig på våre turer til India. Vi går ut av minibussen vi kjører og skal gå mot inngangen av kirka. Plutselig er vi omringet av Indere som spør om de kan ta bilde med oss- så klart blide er vi med på!!!! Lurer på hva de egentlig tenker?? Skjønner det må være noe med den bleke huden vår som vi så flittig prøver å få litt farge på gjennom sommeren i Norge! Her i India er det ikke ”Brun og Blid” plakater i gatene og på TV, men store reklamer på Blekemidler for huden som skal gjøre deg hvit! Rart hvordan våre verdener er motsatte!- Godt at Guds tanker om skjønnhet ikke er basert på hudfarge!

Bildet du ser av oss foran Katedralen er derfor sammen med en gjeng Indere som vi ikke vet hvem er!









Torsdag 10.okt.

Flyet til Pune gikk allerede i 11.tida så og vi ankom hotellet i Chennai rundt kl.14.30
Etter en lett lunsj møtte vi Freddy og Daisy som tok oss med ut til folkene som mistet hjemmene sine før sommeren, da deler av slummen de bodde i ble revet på 24.timer av myndighetene.

Alle de 300 familiene hadde blitt plassert langt på utsiden av byen i noen blokker som totalt rommet 10 000 små leiligheter. Det virket tilsynelatende som en oppgradering å flytte fra hus av bambus og plast til disse leilighetene av mur, men den gang ei!

Utfordringene har blitt større enn noen sinne. Tvangsflyttingen har medført at mange har mistet jobben sin fordi det er alt for langt å komme seg inn til byen de før bodde i.
Disse leilighetene har myndighetene overtatt etter et feilslått prosjekt som ikke ble ferdig, derfor har alle toalett men vannet ble aldri lagt inn!

Det vil si at det ikke er vann og ikke er jobb og mat blir det derfor lite av!!!!!!!!!!!!!
Dette var jo en gavepakke !!!!!!!!!!



RENT VANN



Freddy og Daisy har stor nød i sine hjerter for disse menneskene og ønsker å få i gang et vannprosjekt for ved å starte med å gi 100 familier rent vann!

Det vannet de i dag har å bruke er svært dårlig og mange er nå syke. Hearts of Mercy ønsker derfor å være med å støtte rent vann til disse familiene.
Det koster ca. kr.300 om dagen for at 100 familier skal få rent vann! 100 kr . i mnd. vil da gi vann til en familie! Blir du utfordret på dette ring : 98427863 eller mail oss på post@heratsofmercy.no  og vi sørger for at pengene dine kommer frem!

Ingen kan gjøre alt , men alle kan gjøre noe!!!!!

Bildene du ser er fra en av disse leilighetene, over 30 stykker var sammen med oss den kvelden- vi fikk oppleve både nøden og hjelpen gjennom arbeidet Freddy og Daisy gjør.







søndag 13. oktober 2013


Onsdag 9.okt.

Dagen startet med et hjemmebesøk i slummen utenfor Pune. Familien vi besøkte har kjent Binu og Manno i mange år.

Dette var hus laget  av bambus og presenninger. Noen hadde bølgeblekk til vegger og papp var lagt under presenningen for å stive opp taket slik at regnet ikke skulle komme så lett inn.

” Når vi gikk mot hytta vi skulle inn i virket det helt ulevelig, men da jeg satt meg ned og så meg omkring var det faktisk koselig der inne. Det var laget hyller til å ha ting på, senger snekret av plank (uten madrass) med tepper over og et velorganisert kokehjørne der frua i huset satt på jordgulvet og laget mat. Det virket så stolte over at vi kom inn til dem og de ville gjerne servere oss av det lille de hadde. Dette er jo slik 50% av befolkingen lever”( Magne)


Taleagon

Reisen gikk videre til Good Shepherd Homes i Talagon. Der ble vi møtt av 30 herlige ungdommer som danset og sang for oss. Barna går fra 7.klasse til universitet og det er fantastisk å høre om trivselen på skolen og ønskene for framtiden.

Selv når barna er 18 år og Good Shepherd Homes ikke behøver å ha noe ansvar for de, blir de fulgt opp og hjulpet med skolegang så langt de klarer å få støtte til barna.

Som vanlig føler vi at dagen går for fort og vi må si ha det til skjønne vennene våre. ” Vi savner dere med en gang dere har dratt” kommer det fra ei 17 år gammel jente.
Da er det godt å kunne fortelle at det bare en fire måneder til vi kommer på besøk igjen.

Promo Time

Denne dagen var vi så heldige å ha en fotograf fra UIO basen i Lonavla med oss.
Det ble tatt video og bilder til nye promo dvd for Hearts of Mercy- spennende!

Dagen ble avsluttet med middag og mange gode samtaler med Binu og Manno.
Våre ektemenn har virkelig fått kjenne på kroppen den godheten og varmen som alle våre samarbeidspartnere i Pune viser.

Da går reisen videre i morgen til Chennai……….