Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

torsdag 29. november 2012

Om treårer i stresskoffert og julegave med mening!

I går var det duket for god gammeldags åreaften på Klyve menighetshus! Det lille røde huset i skogen var pyntet til fulle; lyktene i vinduene, skinnet fra faklene og den himmelske duften av nytraktet kaffe og Millbas kaker ga en varm og hjertelig velkomst til alle som hadde tatt turen til en av Hearts of Mercys store høydepunkt i løpet av året: Basarkveld!

Små prinsesser i søte kjoler, tøffe gutter i slips og dress, klingende mynt i rastløse lommer, lattermild lek og sistenløp i gangene, et bestefars fang å hvile på, kake til kveldsmat - slike julebasarminner opplevde vi selv da vi var små og nå får vi muligheten til å bringe tradisjonene videre til våre egne barn...

The Mercynary Crying Choir åpnet kalaset med en reprise av en slager vi fremførte i Pune, med fargerike punjabier og klokkeklare (...) toner satte vi stemningen og gjorde klar til en festaften - etterfulgt av høytlesning fra bloggen med bilder på storskjerm, sang fra et noe mer tonerent Singing Hearts, kaffe (godt), kaker (meget godt) og sist men ikke minst: åresalg! Vi snakker EKTE treårer(ryktene vil ha det til at de har blitt fraktet i en låst stresskoffert fra et hemmelig sted i øvre Telemark)og synet av årene kunne få den mest sindige småbarnsmor til å gå fullstendig av skaftet og finne fram sitt innerste konkurranseinstinkt for å sikre seg flest mulig lodd. Og jammen: samtlige 5000 lodder ble utsolgt, og hele 10500 kroner ble samlet inn til Hearts of Mercys arbeid for barn og familier  i India!

Før vi sendte gjestene ut i den kalde novemberkvelden snakket May Linda om det å få være julenisse på andres vegne - Jentene i Hearts of Mercy drar hver høst til India med penger fra mange givere, små og store, og gleder mange med de pengene som dere har vært med og samle inn gjennom et helt år!

Vi har mange faste givere, og vi trenger flere! Hvis du ennå ikke har kjøpt alle julegavene, kan et bidrag til Hearts of Mercy være en meningsfull gave som varmer og metter lengre enn gjennom romjula. Pengene går uavkortet til arbeidet med prosjektene våre. Se hjemmesiden vår, bloggen eller vår facebookside hvis du vil gi en gave, støtte et fadderbarn eller bli fast giver!

Vi ønsker dere alle en fredelig og velsignet juletid! Ta godt vare på hverandre , ta dere tid til å være sammen og nyt de små stundene med fellesskap, god mat, fin musikk, tente lys, latter og gode klemmer!

Vi sender disse ordene med dere ut i desembermåneden:

"For vår Gud er rik på miskunn! Slik skal lyset fra det høye gjeste oss som en soloppgang og skinne for dem som bor i mørke og dødens skygge, og lede våre skritt inn på fredens vei". Lukas 1, 78-79.