Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

lørdag 9. oktober 2010

Barnehjems besøk og litt mer....










En ny spennende dag med sterke inntrykk. Vi tilbrakte dagen med Punes svar på Moder Theresa -Dr.Edwards. Hun er en nydelige dame som vi verdsetter høyt og gleden var derfor stor når vi møttes.

Vi stabla oss inn så godt vi kunne i bilen vi var med å betale på sist vi var her og dro ut til Santvana- barnehjemmet hun driver. 38 blide og forventningsfulle ansikter møtte oss og mange av dem kjente vi igjen. Det er kommet 6 nye gutter til barnhjemmet siden sist, alle med hver sin tragiske historie. En av guttene kalte Dr.Edwards sin mirakelgutt. Radesj er 6 år og kom fra Mumbay for 3mnd. siden. Da veide han kun 9kg. og var veldig svak og syk. På disse tre månedene har han hatt en mirakuløs framgang- fra å bli trillet rundt i en vogn fordi han var for svak til å gå selv, veier han nå 13kg.,går selv og er klar for skolegang. Takket være Santvana blir han sterkere for hver dag. Det nytter!


Et kalender bilde fra Norge med et bibelvers under fanget vår oppmerksomhet:
"Jeg vet at du makter alt; ingenting er umulig
for deg av det du har satt deg fore" Job 42:2

I den nye fløyen som vi donerte penger til sist, fikk vi et fint møte med alle ungene som underholdt og sang for oss. Med hjelp fra dere der hjemme kunne vi overrekke Santvana 10.000 kr. og vi skulle overbringe en STOOOOR takk til alle som har bidratt. Foruten til de måndlige utgiftene trenger de tepper og varme klær til vintersesongen som starter snart. Vi avsluttet med å synge for dem en sang vi synger mye i åpen barnehage. Det er viktig å fortelle dem hvor unike og spesielle hver og en av dem er.

"You are so precious and God cares about you,
no one else is just like you in this big world"


Red light area:
Som tidligere gynekolog og fødselslege har Dr. Edwards hjulpet mange prostituerte og gjennom 20 år fikk hun et stort hjerte for disse utstøtte kvinenne. Dette har resultert i et utsrakt hjelpearbeid i horestrøket. Vi fikk være med henne idag på besøk og fikk møte noen av dem som jobber for henne her. Disse er tidligere prostituerte, men bor fortsatt i området hvor det er over 3000 kvinner og menn som livnærer seg på denne måten.

Fokuset i arbeidet her er nå å lære dem nye og ulike måter å livnære seg på, som for eksempel: blomsterbinding, lage smykker og henna maling. Dette er kjempeviktig arbeid for gi dem en mestringsfølelse og tro på at fremtida kan gi dem andre muligheter.

Det betydde mye at vi dro inn i dette området som få eller ingen andre hjelpearbeidere vil komme. For Hearts of Mercy er det viktig å vise dem at de er likeverdige mennesker.



La dette bli en påminnelse til oss at i Guds øyne har vi alle lik verdi!











fredag 8. oktober 2010

Punjabi shopping og Funpark!








Tradisjonen tro dro vi idag på punjabi shopping! Det er kjempegøy! Denne gangen valgte vi et nytt sted som var nærmere og litt mindre folk var det der også. Etter å satt hele butikken på hodet hadde vi alle 6 fått valgt oss ut stoff til 3 punjabier hver( 18 stk.!) og vi ble visst straks nære venner med butikkeieren. Vi venter i spenning på resultatet i morgen når de ferdig sydde draktene blir levert her på hotellet.

Funpark med Transission Home:
Det ble et herlig gjensyn med de 10 barna fra Transission Home da vi inviterte dem ut på en ettermiddag i en lekepark med typiske indiske aktiviteter. Disse barna har nå bodd ca.3 år i dette hjemmet og er kommet dit rett fra gata.( En del av Good Shepard Homes).

Gleden disse barna viste ved å få leke rundt og få kose seg med aktiviteter, mat og drikke er uvurderlig. Latteren hang løst og entusiasmen var så stor at vi lot oss alle rive med å danset sammen etter skikkelig Bollywood musikk- ikke dårlig det! Vi hadde det alle kjempegøy!

Dette er ingen hverdagskost for disse barna og det var derfor ekstra hyggelig å ta de med på en utflukt bare for å ha det gøy!

Det ble en gripende stund for oss i parken da barna sang og danset frimodig for oss og vi sluttet av med en felles bønn. Det var vanskelig å holde tårene tilbake da mange av barna fortalte oss at de ville be for OSS hver dag og Binu (lederen for GSH) sa: Og det kommer de til å gjøre!


Sitat fra Salme 112: De som elsker Herren strør gaver til de fattige!


Følg oss imorgen da vi skal møte vår alles kjære Dr. Edwards og hennes arbeid.


På hengende håret!













Vi gjentar suksessen med å løpe så vi får blodsmak i munn for å rekke gaten vår- men i motsetning fra sist da Linda og Mona var på farta rakk vi gaten vår i Brussel- takket være spisse albuer og mange excuse us. Flyet landet i Mumbay ganske presist 22:40 lokal tid.

Ja så vi er fremme altså og det gikk unna som bare det! Lett var det ikke å prate med den særdeles hyggelige og pratesjuke sjåføren vår i over tre timer når vi hadde vært på farta siden 4 om morgen og et par timer søvn totalt- Men for all del vi elsker hyggelig åpne mennesker selv med en indisk engelsk som er komplett uforståelig noen ganger:)

Godt å være tilbake på St.Laurn hotel i Pune og vi stupte i seng kl.3.30.
Takk til alle som har vært med å be for at turen skulle gå bra- vi er fremme i vakre India.

onsdag 6. oktober 2010

Endelig på vei!

Vi er allerede igang på turen mot India- alle 6 skal snart sove her på Comfort Inn hotel Gardemoen og stå grytidlig opp (3:45) for å ta flyet til India kl.6.50.

Vær med å be om at reisen skal gå smertefritt slik at vi kan komme oss fint ned til vakre India.

Første stopp er byen Pune der vi har to prosjekter vi arbeider med. Så etter 4 dager bærer det i vei til Chennai der vi skal være med på et utsrakt arbeid i slummen, men mer om dette siden!!!

Følg med å se når vi kommer frem!

Danjevad firmelenge!

Hade godt og på gjenhør.