Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

fredag 2. april 2010

Dag 6 og 7. Snart hjemme igjen!


























































Det har vært noen begivenhetsrike dager og det er både trist og godt at vi nå nærmer oss slutten av reisen.
I går torsdag, fikk vi muligheten til å et lite visitt på et hjem for tenårings jenter reddet av politet og satt her. Vi fikk lov å dele om Norge, om vår kultur og de hadde mange spørsmål og vi svarte iherdig. Formålet med dette arbeidet var å ta de vekk fra gata og lære jentene vanlige ting som, stelle seg, handle, lage mat og ellers alt du må lære for å ha sosial kompetanse. På hjemmet blir de undervist hver dag ettersom ingen skoler kan ta inn tenåringer som aldri har gått på noen skole før. Vi ble grepet av håpene og de konkrete drømmer de hadde for fremtiden. En av lederne ble også inspirert av dette og sydde hver deres pute med navnet til jentene og hvilken drøm de hadde.
Det ble en fin påminnelse om å forsette det gode arbeidet og ha øynene på målet.
I dag fredag, har vi hatt fri og det har vært nydelig. Soling, bading og shopping ble det faktisk også litt tid til!!! Det kan også være en velsignelse en gang i blant. Dr. Edwards overrasket oss med et besøk av Ragisch, en henna maler ( verdens beste forøvrig) og det var kjempeartig!!!!
En perfekt avslutning på en utrolig reise!!!!
Nå er det på tide å pakke kofferten og snu nesa hjemover igjen!!! Lørdag natt er vi hjemme i Skien igjen.























Danjevad Firmelenge
Ha det bra og på gjensyn!!























onsdag 31. mars 2010

Dag 5. Good shepard transission home.










I dag besøkte vi et lite men veldig koselig hjem for gatabarn i Pune. Dette er en del av arbeidet til Good Shepard Home Foundation som vi beskrev i bloggen igår.

Vi fikk møte 10 gutter og jenter som var veldig glade for å se oss. Gjensynet med Patty og Linda var selvfølgelig ekstra stas og de fortalte oss hvordan de har bedt for dem siden sist og lurte på hvordan det gikk med de andre jentene som kom i oktober. De hadde bedt for hver sin jente og husket navnene på alle sammen. For noen herlige unger med store håp og drømmer for fremtiden. De sang og leste opp bibelvers i kor (utenatt) for oss. Manu (kona til Binu) som leder dette arbeidet fortalte hvilken glede og trøst dette gav dem i hverdagen.

Her er det også mange kreative barn og gleden var stor når vi fortalte at vi skulle lage noe sammen. Fine, blå T-shirts fra USA ble ivrig malt på med trykk av gulerøtter. SE så fine de ble!!

Nå har vi vært her i allerede 5 dager og intrykkene har vært mange. Tanken på å forlate disse skjønne barna er ikke så trist når vi kan fortsette med dette viktige arbeidet når vi kommer hjem. Vi har stor tro for at Hearts of Mercy kan være med på å forandre mange barns liv.
Her er fattigdommen mer elendig enn man kan tenke seg og volden og misbruken mer grotesk enn man har fantasi til. For å forsørge et av disse barna koster det bare 250 norske kroner. Og da innkluderer det både skolegang, husly, mat og klær!! Det er jo overkommelig for de fleste i Norge å avse. Hvor mange barn kan vi ikke da klare å redde fra gata?! Derfor er vi fulle av håp og forventing her vi sitter i India.

Vil du være med på å invistere i gatebarnas fremtid? Hearts of Mercy gir alle pengene rett til barnehjem her i India som vi støtter.

Sett inn ønsket beløp eller måndelige beløp på kontonr: 1503 15 26032


Barna vi møtte idag har lenge ønsket seg og bedt for å få en egen bibel. Det fikk vi muligheten til å gjøre noe med. Takket være pengene vi fikk med oss fra noen av dere, gav vi idag de siste 250 dollar (ca.15oo NOK). Det rakk til bibler til alle samt nye klær. For en velsignelse.

Et av favorittversene i bibelen barna framsa var disse fine ord:

"Pass dere for å forakte en eneste av disse små! For jeg sier dere:
De har sine engler i himmelen som alltid ser min himmelske
Fars ansikt.
Menneskesønnen er jo kommet for å berge de bortkomne."
Matt.18:10,11




tirsdag 30. mars 2010

Dag 4. Hope of Glory Foundation








For et flott sted og et stort og viktig arbeid disse menneskene her driver.
Vi fikk møte Binu som er daglig leder for denne stiftelsen. Han fortalte oss om hvordan alt startet og hvilken vei de har gått og hvilke mål og ønsker de har for fremtiden.

En nederlandsk mann kom til Pune i 1995 der han ble overvelmet av nøden her nede. Hver ettermidag syklet han inn til byen med førstehjelps utstyr og mat han fikk donert fra en lokal kirke for å gi gatabarna. Jared klarte ikke bare å stå å se på denne grusomheten og Gud gav han et håp og en drøm om å redde dem ut dette livet. Etter et år fikk han muligheten til å ta med seg 10 gatebarn til et hjem utenfor byen og der bodde han sammen med dem i over 2 år. Han ble deres eneste forelder og tok seg av dem som sine. I dag er disse barna voksne og jobber og tjener sine egne penger. Alle har fått en utdannelse og en gang i blant møtes de for å snakke sammen og takker for mulighten på grunn av en manns lydighet i tro.

Idag bor Jared både i England og i India- Pune. Han bruker all sin tid i England til å skaffe penger til arbeidet i Pune, og når han er her administrerer han de forskjellige prosjektene.
Binu forteller oss at Jared er mannen som får det til å skje- ikke en gang indere selv har hatt slik
gjennomslagskraft ovenfor myndigheter og lokale samarbeidspartnere.

Grunntaken i arbeidet er å ha fosterforeldre- eller houseparents som de kaller det. Barna sliter med mange traumer og sår derfor er det et stort behov for en kjærlig oppdragelse. Vi fikk se noen av husene der barna bor. De leier hjemmene de har barna i nå , men har fått donert og delvis betalt selv tre flotte eiendommer hvor de vil bygge sine egne små samfunn av hus, skole og alt de trenger. Vi ble både imponert og entusiastisk over hvor langt de har kommet i arbeidet og ikke minst hvor profesjonelt og målretter de driver.

Et bibelvers de brukte ble hengende ved oss etter dette besøket:

"God takes the solitary and places them in a family"
Salme 68:6







Dag 3 del 2. Santvana Childrens home










Idag har vi møtt en fantastisk dame, Dr. Edwards!!!! Hun er en pensjonert lege som har viet sitt liv til dette arbeidet og har et stort hjerte for alle trengende barn. Hun må være nært beslektet med Moder Teresa.

På Santvana er det idag 30 barn der ca. halvparten er HIV/Aidssyke barn. Disse barna er utstøtt både fra familie og fra samfunnet generelt. Her blir de verdsatt og får mulighet til et nytt liv. Noen av barna kommer fra The Red light district og andre er gatebarn. Alle barna får skolegang og blir tatt hånd om på en god måte.

For Linda ble dette et kjært møte både med Dr.Edwards og barna. De kjente henne igjen og det var godt å se fremgangen på Santvana siden sist møte i oktober. Jentene hadde fått en helt ny fløy og staben hadde fått et nytt kontor med tilhørende oppholdsrom. Det ble blant annet brukt til aktiviteter for barna.

Sammen med barna laget vi flotte papir kroner som Kelly og Patty hadde med seg fra USA. Og
det var gøy å se de smilende ansiktene da de skjønte at de skulle få være kreative. Det ble noen kjempefine kroner. Patty fortalte hva dette skulle symbolisere; Vi er alle barn av en Konge, derfor er vi alle prinser og prinsesser. For barn som har opplevd å være verdiløse ble dette et konkret symbol på Guds kjælighet!

Santvana hjemmet eier ingen egen bil, derfor var det ekstra gøy at vi fikk være med på første nedbetaling på en bil de lenge har ønsket seg. Mona fikk sjekket bilen og den startet.......brrrrm.
Takk til alle som har bidratt. Vi gav bort 650 dollar, ca.4000 kr som betydde mye.



"We ourselves feel that what we are doing is just a drop in the ocean,
but the ocean would be less because of that missing drop"
-Moder Teresa-





Imorgen får dere skal vi til et annet spenende prosjekt midt i mellom Mombay og Pune.


mandag 29. mars 2010

Dag 3 del 1. The Red light District





Idag har det vært mye følelser. Det er ikke noen annen måte å beskrive det på når vi idag møtte en ung evenuk i the red light district. Han var foreldreløs og for mange år siden kom han til Pune i håp om å finne en jobb.
Han visste ikke da hvilken grusomhet som ventet han. En form for trafficing er nettopp å lure til seg unge gutter fra gata, bli venner med dem for senere å gjøre dem til evenukker (kjønnsopererte gutter som blant annet selger sex og gir pengene til sin guru).Vi vet ikke Anands nøyaktige historie om hvordan han ble en evenuk, men vi vet at hans intensjon for å komme hit var ønske om en jobb.

Når vi idag møtte Anand var han en gutt som kler seg som en kvinne, men har egentlig ikke noe kjønn nå. Når han ble operert , gjorde guruen en veldig dårlig jobb slik at Anand nå har blitt veldig syk og får ikke urinert på vanlig måte. Magen hans var oppblåst og full av urin. Vi ble alle rørt til tårer mens han fortalte sin grusomme historie.

Anand kom hit for å besøke vår venn som jobber i dette området for å be om hjelp nettopp denne dagen.
Vi fikk lov å be for han om Guds helbredelse og nærvær i denne situasjonen.

Salme 10:17-18 sier: Herre du hører hva de hjelpeløse ønsker, du vender øret til og gir dem mot. De foreldreløse og undertrykte hjelper du til deres rett.




søndag 28. mars 2010

Kveld dag 1. Hope of Glory Foundation







Med hver vår nye punjabi på oss dro vi til dette barnehjemmet for å gjøre et lite hobby prosjekt.

Patty har kjent til dette barnehjemmet i 10 år ca. og derfor tok hun oss med denne gang også for å møte noen kjente og kjære igjen. Vi fikk møte 30 barn i alle aldre som med hver sine historier har fått et nytt liv og et nytt håp for fremtiden her. De sang og danset stolt for oss og vi fikk høre sterke vitnesbyrd om hvordan livene deres var før de kom hit: Barn av prostituerte forledre, foreldreløse og barn fra gaten der mor ikke kunne ta seg av dem noen med alvorlige sykdommer.

Den ekstreme fattigdommen her blant mange er uvirkelig og gripende. Det er vanskelig å ikke bry seg når små barn tigger etter mat og du kan tydelig se hungeren deres både på kropp og i sjel.

Vi er priviligerte som bor i Norges land og gjennom Hearts of Mercy kan være med på å forandre menneskers liv.

Takk til alle dere som har sendt med oss penger, vi gleder oss til å gi det videre. Vi har flere barnehjem og prosjekter å besøke og vi er sikre på at pengene kan gjøre en stor forandring!

Følg med, følg med.......... imorgen skal vi besøke Dr. Edward og bli med henne til The Red Light District (horestrøket) og senere bli med til et barnehjem hun driver.



Dag 1. Besok i slummen.





Vaar forste dag i India; Lonavala naer Pune. Vennene som vi overnattet hos jobber i Ungdom i Oppdrag der de blant annet driver med slumarbeid hvor de tok oss med for aa se.

Den reneste slummen i India?!

En gruppe fra en kirke i Australia var der en hel uke: plukket soppel, sopet og bygde mange latriner. Dette er sterkt vitnesbyrd paa hvordan vi praktisk kan hjelpe og vise Guds kjaerlighet. Gjennom dette arbeidet har de selv laert aa holde det rent som dere ser paa bildet vi tok. Det nytter!!! I India er det aa plukke soppel forbeholdt den laveste kaste saa dettte gjorde et sterkt inntrykk paa de som bor i slummen.

Hadde ikke det vaert utrolig flott om flere slumomraader kunne fatt slik hjelp?!
Kanskje kan vi vaere med paa noe lignende? Da vet vi hvem som vil lede dette prosjektet. Ikke sant Lise?!