Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

lørdag 20. februar 2016

Dag 2

Vi deler et sitat fra boka"Shantaram" av Gregory David Roberts som vi syns sier så mye om India.

"Det første som slo meg denne første dagen i Bombay, var lukten, lukten av en annen luft. Jeg kunne lukte den før jeg så eller hørte noe av India, helt fra jeg gikk bortover flybroen og inn på flyplassen. Dette første minuttet i Bombay gjorde meg opprømt og lykkelig, nylig rømt fra fengsel og ny for den store verden som jeg var. Men jeg skjønte ikke, og hadde heller ikke forutsetninger for å skjønne, hva den besto i. Nå vet jeg at det var den søte, svettedryppende lukten av håp, som er det motsatte av hat, det var den sure, stikkende lukten av grådighet, som er det motsatte av kjærlighet. Det var lukten av guder, demoner, imperier, sivilisasjoner i forfall og vekst. Det var den blå hudlukten av havet, uansett hvor du befinner deg i The Island city, det var blod -og -metallukten av maskiner. Det var lukten av søvn og røre og søppel fra seksti millioner dyr, hvorav over halvparten var mennesker og rotter. Det lukter av kjærlighetssorg, kamp for et liv, av avgjørende feilgrep, av kjærlighet, av alt dette som gir oss fortrøstning til å gå videre. Det er lukten av ti tusen restauranter, fem tusen templer, helligdommer, kirker og moskeer, og hundre basarer hvor det utelukkende selges parfymeoljer, røkelse og friske blomster. Carla kalte det engang verdens verste beste lukt, og hun hadde selvfølgelig rett, slik hun pleide å ha."


En innholdsrik dag er snart over. I dag har vi vært hos skredderen for å ta mål til nye punjabier. Deretter bar det ut av Pune - til byen Lonavla, som er et ettertraktet sted med spektakulær utsikt. Mange indiere drar dit for å trekke friskere, grønnere luft (selv om den på langt nær kan sammenlignes med den norske fjellheimen...). Vi har hatt gleden av å treffe Imsula, som sammen med sin mann Twinckle, leder prosjektet med skolen i Nagaland. Lange bilturer i dag har gitt oss flere gode samtaler, og plenty med tid til humor og lattermildt fellesskap. Vi gleder oss til kirken i morgen!
 
 
 
 





 
 

 

fredag 19. februar 2016

Indiatur februar 2016 -reisen og første dag.

Her er litt oppramsing fra reisen og første dag.
Turen startet med opphenting av damene i buss med flott sjåfør. Vi er heldige som fikk Erik (mannen til Britt) til å ta den lange turen til Gardermoen.
Siste stopp var hos Kristin i Asker, og Pelle (Kristins hund) vinket oss avgårde på reisen fra plassen sin i vinduet.
Vi hadde jo buss, så jommen sveipa vi gjennom Oslo i kollektivfeltet.
Bare en av koffertene ble igjen i bussen, men sjåfør Erik hadde kjempelyst til å snu så vi fikk med oss alle gavene til barna.
Vi ble litt spredd i flyet, men styret i Hearts Of Mercy har vært på tur før, og vet at alt kan fikses.
Det ble full action når passasjeren ved siden av Torild satte en turkish delight (tyrkisk sukkerkliss) i halsen, men Torild fikk topp karakter på høy og tydelig stemme når hun ropte på hjelp. Mannen kom helskinnet fra opplevelsen etter en liten dult i ryggen.
Når vi, fremme ved første stopp i India, lurte på om det virkelig var plass i den fulle transfer-bussen, var svaret som det pleier å være; "No Problem, Mam!" Litt blåmerker ble det allikevel på Gry og Lise når de endte langflate i bussen etter en bråbrems.
Fremme i India er det fascinerende systemer! Kø på kø på kø, og det er ikke så rart når man i passkontroll og bagasjesjekk kan bli spurt om alt fra hva din yndlingsfarge er, til hva du spiste til middag i går. De har folk som sjekker, og folk som sjekker at du har blitt sjekket, og folk som sjekker at du har fått et stempel som sier at du har blitt sjekket. Sysselsetting på høyt plan!
Vel gjennom fikk damene seg en fersk kvernet kaffe. Det smakte fabelaktig etter 20 timer på reise.

Vi fikk oss en blund på øyet på hotellet, og så dro vi ut for å kjøpe oss stoff til skreddersydde punjabi, som vi forhåpentligvis skal ha på oss i kirken søndag.
Da er vi tilbake i det osende, yrende, livlige India! For de som har lest Shantaram; ER vi nå i boken! Det er tuting, søppel, fremmede lukter, smil, krydder, bråk, støv, varme... Nevnte vi tuting?...
Vi gleder oss til uken som kommer!
En liten pust i bakken mellom flygingene.
Den gode kaffen etter 20timers reise var etterlengtet!
 
En verden av farger!
Yrende liv!