Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

fredag 12. oktober 2012

Siste dag!


Dette er dagen da vi skal ta farvel for denne gang med dette helt spesielle landet. Vi gleder oss til å komme hjem til dere og har mye og fortelle!

I går var the Mercynary Crying Choir ute på oppdrag på landsbygda, vi pakket bandasjer for en koloni med spedalske som stadig trenger sårskift. Det var så vanvittig varmt! Men vi lette i arkivene våre og tryllet fram den etter gospellåten mektigere enn den andre. Et nydelig trestemt kor, ispedd noen lokale stemmer der staben på leprasenteret kjente igjen sangene… Vi pakket gasbind på reneste samlebånd, livet var herlig ;o)

Vi avsluttet gårdsdagen på Freddy og Daisys Rescue and Restore senter, et barnehjem med 29 gutter og jenter som har opprinnelse fra slummen vi har besøkt. En av guttene der har gjort et dypt inntrykk på oss alle. Han ble foret med alkohol av sin mor da han var baby, hun var rusmisbruker og tok seg ikke av ham. Da han kom til barnehjemmet for et år siden så de at han har en hjerneskade, og tross sine seks år fungerer kroppen hans som en treåring. Men for en livsglede! Og for en danserytme! Han virkelig frydet seg over instrumentene vi hadde med, og fikk med seg barneboken om Noah som vi leste fra. Bestemoren hans har fått tilbud om å bo på barnehjemmet, hun har vært rastløs som mange av de som bor i slummen er, men etter noen turer inn til byen har hun nå sagt at ”Jeg er ferdig med byen. Jeg vil bo her. ”

Når lyset forsvant, stjernene kom opp på himmelen og små og store sto sammen i sirkel og velsignet hverandre, kom ungdommene med et ønske om forbønn. De blir utsatt for krenkelser på skolen når de andre elevene finner ut at de kommer fra barnehjemmet, og de ber om styrke til å stå imot det vonde de opplever. Ungdommene har drømmer og ønsker for framtida, og det beste med disse drømmene er at de kan realiseres! Rescue and Restore senteret betaler utdannelsen deres, takket være penger fra blant annet Hearts of Mercys givere.

”Jeg vil love Herren til enhver tid, hans pris skal alltid være på min munn. Jeg søkte Herren, og han svarte meg, og fridde meg fra alt det som forferdet meg. De så opp til ham og strålte av glede, og deres åsyn rødmet aldri av skam. ”   Salme 34, 1,5,6.

Vi vil takke alle dere som har vært med oss på reisen, i bønn og tanker. Takk til våre elskede ektemenn som tar så godt vare på hus, hjem og barna våre. Takk til Svein Robin og andre ungdommer som samlet inn penger gjennom lotteri på Herkules. Takk til Jesper som overrasket oss med å gi alle pengene han ønsket seg til bursdagen.  Takk til små og store i Åpen Barnehage som har laget vennskapsbånd og verset ”En ring av gull” på sort stoff og gullmalte hender. Takk til dere alle som har bidratt med pengegaver, det kommer til stor nytte her nede!

Nå pakker vi kofferten, og vender snart nesa hjemover til det kalde nord. Vi gleder oss til å se dere, klemme dere, fortelle og sette pris på det fine vi har sammen med dere. Vi legger igjen en liten bit av oss alle her i India, med bønn og tanker til de som trenger oppmuntring i en hard hverdag.

Sees snart!









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar