Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

søndag 16. februar 2014

Pune - Søndag 16.02.14


Nok en dag er tilbakelagt her i Pune by. Det er nesten vanskelig å skulle sette ord på det vi har opplevd; skulle ønske dere alle var her å kunne få være med på det vi er med på. Da ville dere, som oss blitt møtt av alle de barna som forventningsfulle venter på damene fra nord. Mange av oss har de møtt før, men de er veldig klar over at det også kommer noen nye. Undrende brune øyne møter våre – de setter seg sammen på gulvet og forteller spent at denne gangen vil de danse for oss. Vi er så heldige som blir møtt av disse barna; disse har fått hjelp – takket være deres bidrag, og vårt. Etter dansingen begynner de å fortelle om seg selv; ikke alle – noen trenger kanskje å få slippe; minnene er for sterke, men noen gjør det og vi blir dratt inn i den ene vonde barndommen etter den andre. ”Jeg har mistet mine foreldre.” ”Jeg bodde hos bestemoren min, men hun hadde aldri ordentlig mat til oss…” Vi ser det er et nytt fjes i barneflokken; et sjenert blikk, men også veldig nysgjerrig. Han blir med på dansen til jentene; først litt forsiktig, men etter hvert tyr han opp og viser seg frem som et stort lite dansetalent. Et nytt medlem er kommet siden sist; en liten gutt på seks år som kom for et halvt år siden. Vi får vite han er sønn av ei prostituert, og var overlatt til seg selv når moren måtte jobbe. Nok en gang er det prosjektet som har fanget opp en trengende. Arbeidet i Red Light District klarer det; ikke bare er det et sted der barna kan være så de slipper å ligge under senga imens mor tar imot kunder, de klarer også innimellom å redde små barn, så de skal få en bedre og tryggere barndom. Alt dette er vi så takknemlige for å være med på. Var dere her kunne dere sett at det nytter å bidra; at det finnes mennesker som er så fulle av håp og kjærlighet til sine medmennesker at de bruker livet sitt på å hjelpe andre. Det de får tilbake er en visshet om at det er en lys fremtid for den lille gutten som var så heldig å komme til Transit Home for seks måneder siden.

Dagen i dag har vært veldig innholdsrik. Vi har med oss frisører og masse utstyr, så alle jentene, inkludert frivillige som arbeider på barnehjemmet har fått stelt seg i dag. Hår har blitt klippet, flettet, krøllet og slettet. Tilbake har vi damer fått malt ”Hennah”på hender og føtter, lakket og designet neglene våre – dere kan tro vi ble lekre!

Utstyret som har blitt gitt av mange flotte leverandører bidro til en fantastisk mulighet for jentene til å lære seg nye ferdigheter innen hårklipp og styling- Britt og Gry hadde kofferten full av rettetanger, krølltanger, fønere, sakser, styling produkter og neglelakk- helt fantastisk! Tusen takk til alle som har gitt disse gavene. Jentene klarte ikke å slutte med å speile seg, Gry og Britt ( og flere i damegruppa) ble stående i flere timer krokbøyd over lave plastikkstoler med stor glede i hjertene over jentenes smil og takknemmelighet over å bli stelt. Etterpå dro vi en nystelt gjeng ut på restaurant og det var lykkelige barn og voksne som entret spisestedet. Vi ser det hjelper; alt som blir gitt kommer i mangfold tilbake…

- Elisabeth-

 ( bildet med gaver er fra ulike leverandører, privatpersoner og grupper)











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar