Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

tirsdag 17. februar 2015

Nancy og Grys gjensyn med Manesha



Dette er vår andre tur til India.
Sist tur fikk vi møte ei jente da vi var i Red Light, som er et av India`s prostitusjons områder. Der hadde hun jobbet og bodd i 10 år. Vi fikk høre hennes historie og om de 3 barna hun har. Sønnen som den gang var 5 år, bodde på barnehjemmet sammen med Pune barna (Good Shephard Homes), og han var vi så heldig å få møte dagen før. Vi så tristheten i øynene hennes og gløden var borte! Manesha hadde et strekt ønske om å komme seg ut av dette miljøet. Boforholda hennes er noe ingen kan forestille seg, det var et kaldt mørkt rom, der hun kun hadde en seng som en sovealkove noen kjeler under senga, og noen bilder av Jesus hengende over. Alt hun eide var inni denne sovealkoven.
Denne jenta fikk vi sterke følelser for, og da vi hørte at Manesha ønsket seg ut av strøket ble vi veldig glade. I løpet av året som har gått har hun klart å komme seg ut av strøket, hun har fått en leilighet og sønnen tilbake. Det koster ca 1000 kr per mnd i leie, strøm og mat.
I år fikk vi være med hjem til Manesha og Lakesh. Når vi kommer inn til henne er det et bord og to benker med en tynn madrass som vi får sitte på. Kunsten på veggene er fargelagte  tegninger laget av Lakesh. Det er ryddig langs gulvene og alt er i system. Hun har store rom og et kjøkken med kjøleskap og mulighet for å lage seg mat. Hun har bad med do, dusj og vask. Du så at dette var ei helt ny jente, som var fornøyd, gløden var tilbake i ansiktet, huden var annerledes, hun hadde begynt å gå turer og hadde blitt slankere. Hun har enda ikke fått seg en jobb, men lager litt smykker, syr litt og går i kirken 1 dag i uka. Vi fikk oppleve henne sammen med sønnen sin ,og gleden de hadde av hverandre. Manesha sitt store ønske nå er å kunne få råd til å ha de to andre eldre barna også boende hos seg. Det er vel ikke noen som kan tenke seg et liv uten sine barn?!!
Vi ser at all den hjelpen Manno (Good Shephard Homes) og hennes familie gjør sammen med Hearts of Mercy bidrar til så vanvittig mye.

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen!!!

Dette er denne historien svaret på.
Vi ønsker Manesha og Lakesh alt godt fremover og håper å få møte henne og hennes familie igjen.

Ellers er det godt å komme tilbake, møte barna på de andre barnehjemmene og se at de samme fortsatt er der, de har vokst og blitt kraftigere, ser sunne og friske ut.
Alle går på skole både i grunnskole og høyere utdannelse.
Og de er veldig glade når Diddiene(tantene) fra Norge kommer på besøk. 

Hit vil vi igjen.


Hilsen Gry og Nancy J

Slik bodde og jobbet Manesha for et år siden


Manesha sin leilighet i dag




1 kommentar:

  1. Gud velsigne deg. holde på hva du gjør. hva en utrolig forskjell at du klarer å gjøre .Gud være med deg

    SvarSlett