Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

lørdag 9. oktober 2010

Barnehjems besøk og litt mer....










En ny spennende dag med sterke inntrykk. Vi tilbrakte dagen med Punes svar på Moder Theresa -Dr.Edwards. Hun er en nydelige dame som vi verdsetter høyt og gleden var derfor stor når vi møttes.

Vi stabla oss inn så godt vi kunne i bilen vi var med å betale på sist vi var her og dro ut til Santvana- barnehjemmet hun driver. 38 blide og forventningsfulle ansikter møtte oss og mange av dem kjente vi igjen. Det er kommet 6 nye gutter til barnhjemmet siden sist, alle med hver sin tragiske historie. En av guttene kalte Dr.Edwards sin mirakelgutt. Radesj er 6 år og kom fra Mumbay for 3mnd. siden. Da veide han kun 9kg. og var veldig svak og syk. På disse tre månedene har han hatt en mirakuløs framgang- fra å bli trillet rundt i en vogn fordi han var for svak til å gå selv, veier han nå 13kg.,går selv og er klar for skolegang. Takket være Santvana blir han sterkere for hver dag. Det nytter!


Et kalender bilde fra Norge med et bibelvers under fanget vår oppmerksomhet:
"Jeg vet at du makter alt; ingenting er umulig
for deg av det du har satt deg fore" Job 42:2

I den nye fløyen som vi donerte penger til sist, fikk vi et fint møte med alle ungene som underholdt og sang for oss. Med hjelp fra dere der hjemme kunne vi overrekke Santvana 10.000 kr. og vi skulle overbringe en STOOOOR takk til alle som har bidratt. Foruten til de måndlige utgiftene trenger de tepper og varme klær til vintersesongen som starter snart. Vi avsluttet med å synge for dem en sang vi synger mye i åpen barnehage. Det er viktig å fortelle dem hvor unike og spesielle hver og en av dem er.

"You are so precious and God cares about you,
no one else is just like you in this big world"


Red light area:
Som tidligere gynekolog og fødselslege har Dr. Edwards hjulpet mange prostituerte og gjennom 20 år fikk hun et stort hjerte for disse utstøtte kvinenne. Dette har resultert i et utsrakt hjelpearbeid i horestrøket. Vi fikk være med henne idag på besøk og fikk møte noen av dem som jobber for henne her. Disse er tidligere prostituerte, men bor fortsatt i området hvor det er over 3000 kvinner og menn som livnærer seg på denne måten.

Fokuset i arbeidet her er nå å lære dem nye og ulike måter å livnære seg på, som for eksempel: blomsterbinding, lage smykker og henna maling. Dette er kjempeviktig arbeid for gi dem en mestringsfølelse og tro på at fremtida kan gi dem andre muligheter.

Det betydde mye at vi dro inn i dette området som få eller ingen andre hjelpearbeidere vil komme. For Hearts of Mercy er det viktig å vise dem at de er likeverdige mennesker.



La dette bli en påminnelse til oss at i Guds øyne har vi alle lik verdi!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar