Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

fredag 14. oktober 2011

Dagen da vi overrasket India!
















Vi hadde store forventninger til dagen i Chennai. Den ene slummen som vi har besøkt et par ganger tidligere, brant for noen månder siden og vi ønsket å dele ut ris til de som hadde mistet alt de eide. Det var 450 husstander i slummen som vi skulle ordne ris til. Til sammen var det ett og et halvt tonn som skulle pakkes i 3 kg poser for å deles ut i slummen. Da dette skulle planlegges med Freddy og Daisy, som driver arbeidet vi er en del av her i Chennai, hadde de nok liten tro på at vi ville rekke å pakke så mye ris på en dag:)

Det var før de hadde sett norske vikinger i arbeid......Sylvia, Elisabeth, Kristine og Mona gikk løs på oppgaven med stor iver og et stort ønske om å vise indere hvordan effektivt arbeid skulle utføres:) Med hjelp fra tre menn til å knyte poser klarte de å pakke all risen på 1.5 time!!!!!!! Det imponerte virkelig inderne!

De hadde så liten tro på at vi skulle klare dette, så organiseringen for utdeling var ugjort; dessverre så rekker vi ikke å være med på det ( all risen ble pakket og er klar for utdeling i slummen).

Vi fikk likevel en tur innom slummen for å se hvilke skader brannen hadde gjort, og det var trist å se! Men også der ble vi så godt mottatt og møtte stor gjestfrihet og glede. Elisabeth ble til og med tilbudt mat av ei dame i slummen. Det tilbudet kunne hun jo ikke ta i mot, men ble satt ut av gavmildheten fra folk som ikke eier noenting.

Mens de fire pakket ris, var Lise og May Linda på besøk i slumkirken. Vi var invitert med på et bønnemøte der. Det ble et veldig sterkt møte og mange kom til oss med ønske om forbønn. Til sammen fikk vi be for ca 20-30 mennesker og mange fortalte om veldig vanskelige liv. Flere bodde på gata og visste ikke hvordan de skulle skaffe neste måltid.

På kvelden var vi sammen med barna på barnehjemmet Recue and Restore. Mange husket sangen vi lærte dem i fjor og som den gang sang vi og hygget oss sammen. Vi ønsket å spandere mat på dem denne kvelden og som sist gang ønsket de seg mat fra KFC. Etter å ha spist sammen med barne avsluttet vi det siste oppdraget vårt her i India. Nå er det noen innkjøp som gjenstår før vi setter kursen hjem i morgen kveld.

Vi er veldig taknemelige av og igjen ha fått bekreftelse på at det finnes mennesker i verden som gjør en stor forskjell for de fattige og lidende; og vi vet at det arbeidet vi gjør har stor nytteverdi. Det er både med sorg og glede vi nå forlater de flotte menneskene og alt vi har opplevd her i India; i morgen er det hjem!

1 kommentar: