Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

tirsdag 30. mars 2010

Dag 4. Hope of Glory Foundation








For et flott sted og et stort og viktig arbeid disse menneskene her driver.
Vi fikk møte Binu som er daglig leder for denne stiftelsen. Han fortalte oss om hvordan alt startet og hvilken vei de har gått og hvilke mål og ønsker de har for fremtiden.

En nederlandsk mann kom til Pune i 1995 der han ble overvelmet av nøden her nede. Hver ettermidag syklet han inn til byen med førstehjelps utstyr og mat han fikk donert fra en lokal kirke for å gi gatabarna. Jared klarte ikke bare å stå å se på denne grusomheten og Gud gav han et håp og en drøm om å redde dem ut dette livet. Etter et år fikk han muligheten til å ta med seg 10 gatebarn til et hjem utenfor byen og der bodde han sammen med dem i over 2 år. Han ble deres eneste forelder og tok seg av dem som sine. I dag er disse barna voksne og jobber og tjener sine egne penger. Alle har fått en utdannelse og en gang i blant møtes de for å snakke sammen og takker for mulighten på grunn av en manns lydighet i tro.

Idag bor Jared både i England og i India- Pune. Han bruker all sin tid i England til å skaffe penger til arbeidet i Pune, og når han er her administrerer han de forskjellige prosjektene.
Binu forteller oss at Jared er mannen som får det til å skje- ikke en gang indere selv har hatt slik
gjennomslagskraft ovenfor myndigheter og lokale samarbeidspartnere.

Grunntaken i arbeidet er å ha fosterforeldre- eller houseparents som de kaller det. Barna sliter med mange traumer og sår derfor er det et stort behov for en kjærlig oppdragelse. Vi fikk se noen av husene der barna bor. De leier hjemmene de har barna i nå , men har fått donert og delvis betalt selv tre flotte eiendommer hvor de vil bygge sine egne små samfunn av hus, skole og alt de trenger. Vi ble både imponert og entusiastisk over hvor langt de har kommet i arbeidet og ikke minst hvor profesjonelt og målretter de driver.

Et bibelvers de brukte ble hengende ved oss etter dette besøket:

"God takes the solitary and places them in a family"
Salme 68:6







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar