Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

søndag 10. oktober 2010

Hviledagen










Idag har vi hatt en litt mer avslappende dag i varmen. Det har gått i ett siden vi reiste fra Norge onsdag kveld og med mange sterke inntrykk og lite søvn, gjorde dette godt for kropp og sjel. Anne Kari og Sylvia har blitt pleiet og knadd på av spa personell her på hotellet mens vi i Hearts styret var å besøkte Twinkel og Imsula i nabobyen Lonawala. Pussig hvordan veiene våre møttes; de var faktisk på farta til Ålesund da vi traff dem i oktober ifjor for å gå på bibelskole der. Mens de var i Norge tok de turen til oss i Skien for å underholde på Indiakvelden vi hadde i våres og vi ble straks glad dem. Godt å se hvordan alt har lagt seg til rette for dem når de nå har startet sin egen kreative bibelskole gjennom Ungdom i Oppdrag organisasjonen i Lonawla.

Husker dere "Slumdog Millionaire"? Der er det en scene hvor moren til hovedpersonen blir drept i et voldsomt gate opprør. Dette opprøret gjaldt en konflikt mellom muslimer og hinduer angående opphavsretten til et hellig sted. Denne spente situasjonen har pågått i flere tiår og myndighetene her i India har vegret seg for å ta et standpunkt i denne saken.

Så kom sjokket!!! Idag når vi møtte Twinkel og Imsula fortalte de oss at det har vært nærmest unntaktilstand i India de siste to ukene angående denne pågående konflikten. Myndighetene bestemte seg for å ta et oppgjør med dette og la an en sak i høysterett hvor tre dommere skulle avgjøre en gang for alle hvem som er den rettmessig eier av den hellige plass. Dette har media tydeligvis tonet kraftig ned og kanksje heller ikke forstått alvoret i hvordan utfallet kunne påvirke India. Vi var i alle fall ikke klar over dette og takk Gud for det! Tirsdag for halvannen uke siden skulle avgjørelsen bli tatt og gatene, skolene, jobbene og flyplassen ble folketomme og stengt. Alle ventet i spenning på dommen - ville det bli total kaos og et oppgjør mellom disse gruppene av en annen verden- det værste i sitt slag i India? Det ville i så fall koste mange liv.

Saken tok uant retning. Den førtse dommer stemte til fordel for muslimene og den andre stemte for en deling av rettighetene- et dristig valg i så måte fordi begge parter var villig til kjempe for hva det var verdt og beholde eneretten. Den tredje dommeren satt derfor med hele vektskåla i sine hender! Han gjorde et totalt uforventet, men klokt og modig valg; stemte som dommer nr. 2. ,og det har utrolig nok blitt godtatt. Og India ble spart for blodbadet!

For en gangs skyld er vi glad for naivitet og lav media dekning. Vi hadde nok ikke sittet her og skrivd denne bloggen om vi eller våre nærmeste hadde forstått alvoret.!

CARPE DIEM !





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar