Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

tirsdag 12. oktober 2010

Blandt kobraer og krabber!












En drøy time fra Pune sentrum ligger Malavli. I denne frodige landsbyen har Good Shepard Homes (GSH) et lite hjem for 13 unge jenter. Hjemmet ligger idyllisk til ved foten av et fjell, noe som gir både muligheter og utfordringer. I regntida som nå akkurat er over, lekker store deler av taket og marken rundt huset blir oversvømt av vann. Da dukker det også opp krabber av hull i bakken som de fanger og spiser. Et artig og uvanlig syn! Området rundt gir gode muligheter for dyrking av egen mat, men trenger et solid gjerde for å holde bøfler og andre dyr ute. En annen utfordring for dem er alle insekter, kobraslanger og andre reptiler som stadig stikker innom. Dette gjør det vanskelig for barna å leke trygt. Husverten fortalte at de hadde hatt besøk av en kobraslange på tirsdag, men at den stakk etterhvert.....vi fikk lettere panikk av denne informsjonen som hun gav oss i en bisetning!

De 4 fosterhjemma i Talagon:
Husker dere sist at vi fortalte om en ny eiendom som var blitt gitt av en forretningsmann?!
Planene var å starte bygging av 17 hjem, skole og andre bygg her i mai, men klargjøringspapirer og økonomi har latt seg vente på. Nå kunne Binu forøvrig fortelle at en annen forretningsmann har meldt sin interesse og er villig til å betale hele summen for hva dette vil koste- ca. 7 mill nok. Fantastisk! Betingelsen han satte var at de måndelige innteketer til utgifter av driften til dette prosjektet må først være på plass. Ny start dato for bygging er 5. november og de trenger fortsatt flere faste givere. Hjemmene her i Talagon er leid og om ikke altfor lenge går leiekontrakten ut og det skal benyttes til annen drift. Gleden ble derfor stor når vi kunne fortelle dem at vi i Hearts kan være med å støtte dem fast med 2000 nok per måned og at vi kunne overrekke dem en engangssum på 12 000 kr. Takk til alle der hjemme som har vært med på å bidra.

Det var et blidt gjensyn med barna i fosterhjemmene den kvelden. Vi delte ut norsk sjokolade, sang og skøyet sammen........guri, guri, guri, ram sam sam! Barna hadde laget fine kort til oss. For noen herlige hjem, det er et stort ønske for både dem og oss at vi neste gang må tilbringe litt mere tid sammen! Vi føler oss priviligert over å kjenne disse menneskene.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar