Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

torsdag 20. februar 2014

Chennai 20.02.14


I dag tok vi med oss de 23 herlige barna på barnehjemmet Rescue and Restore til ZOO.
Dette var en fin dag! Vi fikk se på nært hold ville, skumle og flotte dyr og gleden var stor over å kunne oppleve barnas begeistring.

Etter noen timer i solen, var det godt å kunne reise en tur bort til barnehjemmet og drikke te. Lederne er Hearts of Mercy sine gode venner Freddy og Daisy. De fortalte om arbeidet som de driver både på barnehjemmet og i slummen. Drømmen om å kunne gi flere barn i slummen skolegang og flere familier rent vann berørte oss alle. Freddy og Daisy har arbeidet i Ungdom i Oppdrag i 20 år uten lønn og  kun med personlige
sponsorer.
Deres prioriteringer er barna som de aller kaller sine egne- mange har de fulgt opp som nå er voksne og har egne barn. Alle i gruppa vår skjønte fort hvilket nært forhold barna har til Freddy og Daisy. Vi forteller at vi har sjokolade fra Norge som vi skal gi til Freddy når vi kommer tilbake til hotellet ( vi kunne ikke la sjokoladen ligge i bussen vår hele dagen når vi var i ZOO- sjokoladesaus er ikke så moro å servere)
Freddy liker å tulle, derfor sa han;”når jeg har spist det jeg orker av sjokoladen, skal dere få resten!” Da kommer det spontant fra ei jente på 16 år; ” det gjør ikke noe, fordi han er pappa`n min”.

Disse barna har aldri hatt noen gode omsorgspersoner i livet sitt. De er fra de aller verste slumområdene her i Chennai. Lille ”Maggie” og broren ”Sam” ble funnet forlatt i en liten jordhytte bare  3 og 4 år gamle. De ble stengt inne hver dag slik at moren kunne gå ut å tigge. Daisy har fortalt at de ble etterlatt uten mat og drikke, i håp om at de ikke levde når moren kom hjem. Barna spiste jord og de var alvorlig syke når de fant dem.
I dag er Maggi og Sam to flotte barn på 8 og 9 år som takket være Rescue and Restore har en fremtid fylt med håp.

Vi forlot barna med mange takker og klemmer på veien ut. Freddy sa til oss alle; ” aldri har disse barna opplevd å gå rundt i en Zoo, å kunne holde så mange mammaer i hånda”


--- i morgen skal vi besøke slumområder her i Chennai----


         

Det er dårlig nettforbindelse her i Chennai- vi legger ut flere bilder senere!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar