Reiseblogg

Følg med oss på reisene våre her!

onsdag 20. februar 2019

4.dag Pune 19.2.19

FOR ET SAMMENTREFF!
Denne dagen var avslutningsdagen for 10-årig skolegang for 6 jenter ved Pune-homes (engelsk hindu-skole med 300 elever). Jentene hadde pyntet seg i sine flotte sarier og kunne fortelle om en rørende siste skoledag hvor disse jentene hadde reist seg og takket lærerne sine for disse årene. Dette er spesielt sterkt å høre om siden de fleste andre der hadde sine egne familier.


Det er tradisjon at familiene spanderer noe ekstra på disse avgangselevene denne dagen og når medelever kunne fortelle at de skulle på SPA etter skolen, fortalte "jentene våre" at de skulle få "special treatment" av utlendinger! Skal si vi fikk en fantastisk kveld med dem. De nærmest kastet    
seg om halsen vår da vi kom. Etter litt dans og samtaler ble det frisørsalong med klipp og krøll, sminke, ansiktsbehandling, henna-maling og jentefjas som i ethvert tenåringshjem.


 

Legene våre :) 
Jentene hadde en introduksjon av seg selv og det var spesielt hyggelig å høre hvor bra det går med S som har kommet langt i sin legeutdannelse. Dette er ei smart jente som kom til dem fra Nepal da hun var 12 år gammel. Hun hadde lite skolegang, men på få måneder tok hun igjen de andre og kunne starte rett i 4.klasse slik at hun kunne gå sammen men andre fra hjemmet der.  Drømmen hennes er å reise tilbake til Nepal å jobbe som lege. Men før det ville hun spare penger og reise en tur til Norge for å besøke alle "diddiene" (tantene) der.















Kvelden ble avsluttet tradisjonen tro på restauranten Georges hvor vi tok med jentene og familien Binu og Manu. Dette flotte ekteparet har fulgt opp jentene i alle år. De er som fosterforeldre både for disse og guttene vi var sammen med for et par dager siden. Det ble et flott langbord med fantastisk mat (den beste vi får i India) og utrolig hyggelig selskap.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar